Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna
IMG_3557.jpg
IZNIMAN USPJEH PRVOG KONCERTA U CIKLUSU „OPERA U FOYERU“
Ako je suditi po onoj da se „po jutru dan poznaje“, onda započeti koncertni ciklus „Opera u foyeru“ očekuje sjajna sezona. Naime, prvi u nizu koncerata ovog ciklusa održan u subotu, 18. listopada 2014. odnosno večer poznatih i popularnih arija  i dueta u izvedbi troje mladih riječkih opernih pjevača, sopranistice Vanje Zelčić, basa Darija Bercicha i tenora Marka Fortunata, uz pijanističku pratnju Ane Anconelli, s velikim je uspjehom održana u riječkom Kazalištu, u prepunom foyeru, a za koncert su se doista tražile „karte više“.
više


opera-u-foy-web.jpg
ARIJE I DUETI U IZVEDBI MLADIH PJEVAČA RIJEČKE OPERE
Koncertni ciklus „Opera u foyeru“  bit će otvoren u subotu, 18. listopada 2014. u 19 sati u foyeru HNK Ivana pl. Zajca koncertom pod nazivom „Arije i dueti u izvedbi mladih pjevača riječke Opere“.
više


_MG_8481.jpg
PRIJAVITE SE I POSTANITE DIPLOMIRANI GLEDATELJ
HNK Ivana pl. Zajca Rijeka pokrenuo je edukacijsko-kreativni program "Diplomirani gledatelj." Radi se o pilot-programu koji istražuje modele suradnje i komunikacije publike i umjetnika. Program je besplatan i otvoren svim dobnim skupinama. Jedini preduvjet je ljubav prema kazalištu.
Ukratko, svatko tko ne želi zauvijek ostati običan gledatelj već bi htio vidjeti kako nastaje predstava, upoznati one koji je stvaraju, posjetiti radionice u kojima nastaju kostimi i scenografija; razgovarati s redateljem, dramaturzima i glumcima ili posjetiti otvorene probe, može postati diplomirani gledatelj.
više


fotografija-1.jpg
FLUMINENSIS CIVIS, AVE! AVE, CITTADINI DI FIUME!/FLUMINENSIS CIVIS, AVE! AVE, RIJEČANI!
Così saluta la famiglia romana di Senex con servi al seguito per le vie di Fiume.
Il cittadino romano (Bruno Nacinovich) e sua moglie Domina (Elvia Nacinovich), però, nulla possono contro l'inarrestabile voglia di libertà del loro schiavo Pseudolus (Giuseppe Nicodemo) -aiutato dal servo Hysterium (Rosanna Bubola)-, o contro la forza dell'amore che guida le azioni del loro amato figlio (Alessandro Maione) e della sua bella Philia (Elena Brumini).

Rimska obitelj Senex sa svojim slugama pozdravlja građane  na ulicama Rijeke: "Fiumensis civis, ave! Ave, Riječani!"
više


Don-Quijote_069.jpg
DRUGI BLOK LISTOPADSKIH IZVEDBI „DON QUIJOTEA“
Cervantesov „Don Quijote“, predstava u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića, nakon nedavne premijere na velikoj pozornici HNK Ivana pl Zajca, ponovno je na kazališnom programu u utorak, srijedu i četvrtak, 14, 15. i 16. listopada 2014. s početkom u 19.30 sati.
više


cristicchi.jpg
CRISTICCHI PONOVNO U RIJECI
Talijanski kantautor, glumac i pisac Simone Cristicchi upriličit će susret s riječkom publikom pod nazivom ''Prema mojem mišljenju – Kofer „pjevača-glumca“ u ponedjeljak, 13. listopada 2014. u 19.00 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a u sklopu XIV. izdanja Tjedna talijanskoga jezika u svijetu što ga organizira Università Popolare di Trieste i u suradnji s  Talijanskim konzulatom u Rijeci i Talijanskom dramom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca.
više


IMG_1922.jpg
„PREDSTAVA O KOJOJ ĆE SE JOŠ DUGO PRIČATI“ ODUŠEVILA PUBLIKU I KRITIKU
Riječku opernu sezonu spektakularnom je izvedbom otvorila koncertna izvedba „Tosce", opere Giacoma Puccinija, pod dirigentskim vodstvom maestra Roberta Homena.
„To smo čekali godinama! Jedno od najljepših i svakako najdramatičnijih djela operne literature – Puccinijeva „Tosca“ – na sceni HNK Ivana pl. Zajca izvedena je gotovo u cijelosti riječkim snagama“. Rečenice su to kojima je kritičarka Novog lista Svjetlana Hribar započela svoj tekst naslovljen  „Predstava o kojoj će se još dugo pričati“.
više


kazaliste_dugine_boje_dan_drzavnosti_2014.jpg
HETEROSEKSUALNOST JE OPIJUM ZA NAROD
Novi i drukčiji HNK Ivana pl. Zajca Rijeka otvara se prema manjinskim zajednicama koje u tom kazalištu nisu bile uopće ili adekvatno zastupljene. LGBT manjina neprestano je izložena diskriminaciji, te joj se ustavno oduzimaju prava, što je vidljivo na posljednjem referendumu kojim je institucionalizirana homofobijja. I zato na Dan nezavisnosti, u srijedu 8. 10. 2014., na pročelju kazališta ističemo natpis: "Hrvatsko LGBT kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka," zajedno sa zastavom duginih boja koju tradicionalno vežemo uz LGBT zajednicu.
više


Tosca_web.jpg
KONCERTNA „TOSCA“ OTVARA NOVU OPERNU SEZONU
U utorak, 7. listopada 2014. u 19.30 sati riječku opernu sezonu otvara koncertna izvedba „Tosce“,  opere Giacoma Puccinija, jednog  od najpopularnijih i najizvođenijih djela svjetskog opernog repertoara, drame o ljubavi i  strasti, o onome što se dogodi s ljudskim životima od jednog popodneva do sljedeće zore, kada se u njih upletu politika i izdaja.
više


Laginja-D_002.jpg
„KAZALIŠNO NOVO RUHO“ U IZBORU DALIBORA LAGINJE
„Kazališno novo ruho“, postav u nastajanju autora Dalibora Laginje bit će otvoren za prve posjetitelje u ponedjeljak, 6. listopada 2014. u 18 sati na balkonu HNK Ivana pl. Zajca. Riječ je tek o početku procesa tijekom kojeg će kazališni interijeri i balkon biti oplemenjeni zanimljivim scenografskim i kostimografskim elementima iz kazališnog fundusa. Postav će se vremenom nadopunjavati i mijenjati da bi u konačnici poprimio oblik izložbe koja će predstaviti ostvarenja scenografa i kostimografa u riječkom kazalištu, a istodobno i rad samozatajnih majstora koji su ih izradili u kazališnim radionicama.
više


IMG_1396.jpg
DON QUIJOTE NA KORZU: „GRAĐANI, DIGNITE SVOJ GLAS!“
„Građani ovoga grada, pozivam vas da svojim tijelima branimo njegov identitet! A što je to identitet nekog grada? Vrata, zidovi, administrativna granica, ili prirodna zaštita? Je li dovoljno reći „naš grad“ da bismo znali što je to što moramo braniti? Neće li onaj tko će srušiti ovo mjesto, zauvijek u nama srušiti uvjerenje o vrijednostima koje se ne mogu kupiti novcem?“
više


dq1.jpg
„DON QUIJOTE“ OTVARA NOVU KAZALIŠNU SEZONU!
Premijera Cervantesova klasika  „Don Quijote“, predstava u režiji i dramatizaciji Kokana Mladenovića, svečano će otvoriti novu sezonu riječkog HNK Ivana pl. Zajca  u petak, 3. listopada 2014. s početkom u 19.30 sati.
više


press-za-otvorenje-sezone.jpg
„DON QUIJOTE“ I „TOSCA“ UVODE U NOVU SEZONU
Nova sezona HNK Ivana pl. Zajca bit će, već tradicionalno, svečano otvorena 3. listopada premijerom Cervantesova „Don Quijotea“ u dramatizaciji i režiji Kokana Mladenovića, a novu će opernu sezonu otvoriti koncertna izvedba Puccinijeve „Tosce“ pod ravnanjem maestra Miroslava Homena i Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi u utorak, 7. listopada 2014.
više


gled.jpg
I HNK ZAJC IMA SVOJE TRIBINE...NAVIJAČI KULTURE KRENITE!
Postati pretplatnikom možete i tijekom listopada!  Upisi se produžuju za sve građanske pretplatničke cikluse, i za one dosadašnje kao i za četiri nova ciklusa.
više


  25.10. La fatiche di Pseudolus
  27.10. Ja glumac (HKD na SUšaku)
  27.10. La fatiche di Pseudolus
            (u 12 i 19,30 sati)
  28.10. Ja glumac (HKD na SUšaku)
  28.10. La fatiche di Pseudolus
  29.10. Ja glumac (HKD na SUšaku)
  30.10. Koncert povodom Svih svetih
  07.11. Barok balet-Dozvoli mi da plačem
  08.11. Barok balet-Dozvoli mi da plačem
  10.11. Barok balet-Dozvoli mi da plačem
  11.11. Barok balet-Dozvoli mi da plačem

  Tražilica

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

  SPONZOR
  KAZALIŠNOG PROGRAMA 2014.   

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt
  RSS20