Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna
photo 1.JPG
GOSTOVANJE U MEKSIKU KAO POČETAK SURADNJE DVA BALETNA ANSAMBLA
Na 42. međunarodnom festivalu "Cervantino" u Meksiku sudjeluje balet " Aleksandar" Narodnog pozorišta iz Beograda čiju koreografiju i režiju potpisuje ravnatelj Baleta Hrvatskog narodnog kazališta  Ivana pl. Zajca u Rijeci Ronald Savković, a u predstavi plešu i dva člana riječkog baletnog ansambla Martin Grainger i Svebor Zgurić.
više


hnk.jpg
ŠTO JE VIŠE LAŽI - TO STE NAM MILIJI I DRAŽI!
Tijekom protekla tri tjedna različitim se kanalima insinuira ili svjesno lažno informira javnost da riječki HNK Ivana pl. Zajca gubi publiku i otkazuje programe. Negativnu kampanju predvode inače – valjda – nespojivi akteri na kulturnoj i političkoj sceni, poput Slobodana Šnajdera i Snježane Banović (Novi list, Teatar.hr) s jedne, ili pak Nore Krstulović (putem vlastita umjetničkog projekta Teatar.hr) i predsjednika lokalnog HDZ-a Hrvoja Burića s – valjda – druge strane. Ne posustaje ni kuloarski aktivizam predstavnika ili poslušnika bivše uprave, no oni neka samo nastave djelovati u kazališnom podzemlju.
više


dg.jpg
JOŠ UVIJEK STIGNETE POSTATI DIPLOMIRANI GLEDATELJ: PRIJAVITE SE I DOĐITE NA SLJEDEĆI SUSRET U SUBOTU U PODNE!
HNK Ivana pl. Zajca Rijeka nastavlja s edukacijsko-kreativnim programom "Diplomirani gledatelj“, pilot-programom koji istražuje modele suradnje i komunikacije publike i umjetnika.
više


glumac4.jpg
„JA GLUMAC“: ZIMOVCI OSTVARUJU SVOJE SNOVE
Ja glumac“ novi je projekt riječkog Dramskog studija za djecu i mlade ZIM (Zajc i Malik – Mladi za mlade), a riječ je o autorskom projektu što ga potpisuju redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja Rebecca Agić. Kako je riječ o zapravo dvije predstave prema istom konceptu, tako će biti upriličene i dvije premijerne izvedbe: prva, ona starije grupe polaznika ZIM-a u ponedjeljak, 27. listopada, a druga, mlađe grupe ZIM-ovaca u utorak, 28. listopada, obje u HKD-u na Sušaku s početkom u 19.30 sati.

više


IMG_3473.jpg
MUZIČKA KOMEDIJA „LE FATICHE DI PSEUDOLUS“ / „PSEUDOLUSOVE MUKE“ ZA POČETAK SEZONE TALIJANSKE DRAME
Svojom prvom premijerom u sezoni, muzičkom komedijom „Le fatiche di Pseudolus“ / „Pseudolusove muke“ čija je premijerna izvedba na programu u subotu, 25. listopada 2014,  ansambl Talijanske drame vraća se najvećem komediografu starorimske književnosti Titu Makciju Plautu, a time, kako je naglasila ravnateljica Talijanske drame Leonora Surian, i svojoj publici.

više


IMG_3557.jpg
IZNIMAN USPJEH PRVOG KONCERTA U CIKLUSU „OPERA U FOYERU“
Ako je suditi po onoj da se „po jutru dan poznaje“, onda započeti koncertni ciklus „Opera u foyeru“ očekuje sjajna sezona. Naime, prvi u nizu koncerata ovog ciklusa održan u subotu, 18. listopada 2014. odnosno večer poznatih i popularnih arija  i dueta u izvedbi troje mladih riječkih opernih pjevača, sopranistice Vanje Zelčić, basa Darija Bercicha i tenora Marka Fortunata, uz pijanističku pratnju Ane Anconelli, s velikim je uspjehom održana u riječkom Kazalištu, u prepunom foyeru, a za koncert su se doista tražile „karte više“.
više


opera-u-foy-web.jpg
ARIJE I DUETI U IZVEDBI MLADIH PJEVAČA RIJEČKE OPERE
Koncertni ciklus „Opera u foyeru“  bit će otvoren u subotu, 18. listopada 2014. u 19 sati u foyeru HNK Ivana pl. Zajca koncertom pod nazivom „Arije i dueti u izvedbi mladih pjevača riječke Opere“.
više


_MG_8481.jpg
PRIJAVITE SE I POSTANITE DIPLOMIRANI GLEDATELJ
HNK Ivana pl. Zajca Rijeka pokrenuo je edukacijsko-kreativni program "Diplomirani gledatelj." Radi se o pilot-programu koji istražuje modele suradnje i komunikacije publike i umjetnika. Program je besplatan i otvoren svim dobnim skupinama. Jedini preduvjet je ljubav prema kazalištu.
Ukratko, svatko tko ne želi zauvijek ostati običan gledatelj već bi htio vidjeti kako nastaje predstava, upoznati one koji je stvaraju, posjetiti radionice u kojima nastaju kostimi i scenografija; razgovarati s redateljem, dramaturzima i glumcima ili posjetiti otvorene probe, može postati diplomirani gledatelj.
više


fotografija-1.jpg
FLUMINENSIS CIVIS, AVE! AVE, CITTADINI DI FIUME!/FLUMINENSIS CIVIS, AVE! AVE, RIJEČANI!
Così saluta la famiglia romana di Senex con servi al seguito per le vie di Fiume.
Il cittadino romano (Bruno Nacinovich) e sua moglie Domina (Elvia Nacinovich), però, nulla possono contro l'inarrestabile voglia di libertà del loro schiavo Pseudolus (Giuseppe Nicodemo) -aiutato dal servo Hysterium (Rosanna Bubola)-, o contro la forza dell'amore che guida le azioni del loro amato figlio (Alessandro Maione) e della sua bella Philia (Elena Brumini).

Rimska obitelj Senex sa svojim slugama pozdravlja građane  na ulicama Rijeke: "Fiumensis civis, ave! Ave, Riječani!"
više


Don-Quijote_069.jpg
DRUGI BLOK LISTOPADSKIH IZVEDBI „DON QUIJOTEA“
Cervantesov „Don Quijote“, predstava u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića, nakon nedavne premijere na velikoj pozornici HNK Ivana pl Zajca, ponovno je na kazališnom programu u utorak, srijedu i četvrtak, 14, 15. i 16. listopada 2014. s početkom u 19.30 sati.
više


cristicchi.jpg
CRISTICCHI PONOVNO U RIJECI
Talijanski kantautor, glumac i pisac Simone Cristicchi upriličit će susret s riječkom publikom pod nazivom ''Prema mojem mišljenju – Kofer „pjevača-glumca“ u ponedjeljak, 13. listopada 2014. u 19.00 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a u sklopu XIV. izdanja Tjedna talijanskoga jezika u svijetu što ga organizira Università Popolare di Trieste i u suradnji s  Talijanskim konzulatom u Rijeci i Talijanskom dramom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca.
više


IMG_1922.jpg
„PREDSTAVA O KOJOJ ĆE SE JOŠ DUGO PRIČATI“ ODUŠEVILA PUBLIKU I KRITIKU
Riječku opernu sezonu spektakularnom je izvedbom otvorila koncertna izvedba „Tosce", opere Giacoma Puccinija, pod dirigentskim vodstvom maestra Roberta Homena.
„To smo čekali godinama! Jedno od najljepših i svakako najdramatičnijih djela operne literature – Puccinijeva „Tosca“ – na sceni HNK Ivana pl. Zajca izvedena je gotovo u cijelosti riječkim snagama“. Rečenice su to kojima je kritičarka Novog lista Svjetlana Hribar započela svoj tekst naslovljen  „Predstava o kojoj će se još dugo pričati“.
više


Laginja-D_002.jpg
„KAZALIŠNO NOVO RUHO“ U IZBORU DALIBORA LAGINJE
„Kazališno novo ruho“, postav u nastajanju autora Dalibora Laginje bit će otvoren za prve posjetitelje u ponedjeljak, 6. listopada 2014. u 18 sati na balkonu HNK Ivana pl. Zajca. Riječ je tek o početku procesa tijekom kojeg će kazališni interijeri i balkon biti oplemenjeni zanimljivim scenografskim i kostimografskim elementima iz kazališnog fundusa. Postav će se vremenom nadopunjavati i mijenjati da bi u konačnici poprimio oblik izložbe koja će predstaviti ostvarenja scenografa i kostimografa u riječkom kazalištu, a istodobno i rad samozatajnih majstora koji su ih izradili u kazališnim radionicama.
više


gled.jpg
I HNK ZAJC IMA SVOJE TRIBINE...NAVIJAČI KULTURE KRENITE!
Postati pretplatnikom možete i tijekom listopada!  Upisi se produžuju za sve građanske pretplatničke cikluse, i za one dosadašnje kao i za četiri nova ciklusa.
više


  Tražilica

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

  SPONZOR
  KAZALIŠNOG PROGRAMA 2014.   

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt
  RSS20