Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna
hg1.jpg
IZ ZAGREBA RIJEKU GLEDATI
Tko je tko u "Hrvatskom glumištu"? Tko li je fašist, a tko liberal? Tko je i jedno i drugo? Ima li svetogrđa? Ima li svetaca? Zašto nema dramskog teksta? Znaju li uopće glumiti u tom ansamblu?

Ako živite u Zagrebu i danonoćno se mučite s ovim i sličnim pitanjima imamo pravu stvar za vas!
više


oresar_proba-26.jpg
BALETNI PRVACI CRISTINA LUKANEC I ANDREI KÖTELES ULOGAMA U „ORAŠARU“ OBILJEŽAVAJU 20. GODIŠNJICU UMJETNIČKOG RADA
Prvaci Baleta HNK Ivana pl. Zajca Cristina Lukanec i Andrei Köteles obilježavaju 20. godišnjicu svog umjetničkog rada u riječkom Kazalištu. Obilježavanje obljetnice ovo dvoje iznimnih plesača bit će upriličeno nakon izvedbe predstave „Orašar“ P.I. Čajkovskog u koreografiji Ronalda Savkovića i pod dirigentskim vodstvom Nade Matošević Orešković u utorak, 23. prosinca 2014. godine s početkom u 19,30 sati, u kojoj Cristina Lukanec pleše ulogu Snježne kraljice, a Andrei Köteles ulogu Drosselmeiera.
više


dodjela-nagrada-2014_041.jpg
DODIJELJENE NAGRADE ZA NAJBOLJA OSTVARENJA U DRAMSKOM I OPERNOM PROGRAMU HNK IVANA PL. ZAJCA
Predstava „Kafka project“ Karine Holla u izvedbi ansambla Talijanske dramenajbolja je dramska predstava u cjelini HNK Ivana pl.  Zajca prošle kazališne sezone dok je "Faust" Charlesa Gounoda najbolja predstava u opernom programu tijekom prošle dvije sezone.
više


IMG_0050_1.jpg
SVEČANA DODJELA NAGRADA ZA NAJBOLJA OSTVARENJA U DRAMSKOM I OPERNOM PROGRAMU
U petak, 19. prosinca 2014. u foyeru Kazališta u 12 sati bit će upriličena svečana dodjela nagrada HNK Ivana pl. Zajca za najbolje ostvarenje u cjelini te najbolje ostvarenu žensku i mušku ulogu u dramskom programu (Hrvatske i Talijanske drame) u kazališnoj sezoni 2013/2014. te iste nagrade za ostvarenja u opernom programu u sezonama 2012/2013. i 2013/2014.
više


zajc-100godina-web.jpg
UZ STOGODIŠNJICU SMRTI IVANA PL. ZAJCA
Stogodišnjicu smrti velikog skladatelja, rođenog Riječanina Ivana pl. Zajca (3. kolovoza 1832 - 16. prosinca 1914) , riječko kazalište koje nosi njegovo ime obilježit će s dva programa.
Na samu godišnjicu Zajčeve smrti, u utorak, 16. prosinca 2014. s početkom u 20.00 sati, u nastavku ciklusa komornih koncerta „Opera u foyeru“ HNK Ivana pl. Zajca na koncertu pod nazivom „Zajc u Zajcu“, uz glasovirsku pratnju Ane Anconelli, nastupit će riječki operni pjevači Angela Nujić, Morana Pleše, Ivanica Vunić, Vanja Zelčić, Marko Fortunato, Sergej Kiselev, Martin Marić, Bojan Fuštar i Dario Bercich. Na programu će se, naravno, naći redom Zajčeva djela. Nakon solo pjesama „Uznesi se!“, „Na gondoli“, „Domovini i ljubavi“ i „Noć je tiha“, na programu koncerta su romance, dueti i tercet iz opera „Lizinka“ te „Nikola Šubić Zrinjski“.
više


IN MEMORIAM: MARGHERITA GILIĆ
Njeni nekadašnji kolege odat će počast i prisjetiti se zajedničkih trenutaka s nedavno preminulom Margheritom Gilić , dugogodišnjom djelatnicom HNK Ivana pl. Zajca, svojedobno ravnateljicom Opere, Talijanske drame i v.d. intendanta, na komemoraciji što će biti upriličena u utorak, 16. prosinca 2014. u foyeru kazališta u 12.00 sati.
print Print

 
christian parker.jpg
S UGLEDNIM GOSTOM O NOVOJ AMERIČKOJ DRAMI I BROADWAYU
Ugledni profesor Christian Parker sa Sveučilišta Columbia u New Yorku održat će predavanje  u subotu u foyeru HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 17.00 sati.
Parker je radio kao producent, redatelj i dramaturg na više od pedeset produkcija nove američke i britanske drame na Broadwayu, off-Broadwayu i off-off-Broadwayu, uključujući drame autora kao što su David Lindsay-Abaire, Cusi Cram, Keith Reddin i Dael Orlandersmith. Stoga je doista prava osoba za razgovor i pitanja o temama poput: Što je nova američka drama? Kako izgleda produkcija na Broadwayu? Što je off-Broadway, a što off-off Broadway?

više


IMG_5785.jpg
RIJEČKA PREMIJERA „EVGENIJA ONJEGINA“
Riječka premijera opere, sedam lirskih slika u tri čina, "Evgenij Onjegin" Petra Iljiča Čajkovskog, pod dirigentskim vodstvom maestra Roberta Homena, u režiji Mihała Znanieckog te u koprodukciji s HNK u Zagrebu, bit će uprizorena u četvrtak, 11. prosinca 2014. na pozornici riječkoga HNK-a Ivana pl. Zajca s početkom u 19.30 sati.
više


knarodu.jpg
TJEDAN HUMANIZMA U HNK IVANA PL. ZAJCA
U sklopu Tjedna humanizma u HNK Ivana pl. Zajca najavljujemo dva događanja: otvoreni razgovor „Umjetnička zajednica i integracija izbjeglica“ koji će se održati u četvrtak, 11. prosinca 2014. u 16 sati te promocija knjige "Humanizam za djecu" Nade Topić Peratović u petak, 12. prosinca 2014. u 17.30 sati, oba u foyeru Kazališta.
više


IMG_6464.jpg
BOŽIĆNA INSTALACIJA KAO DRUGAČIJA PRIČA O BOŽIĆU
Božićnu instalaciju Dalibora Laginje na balkonu HNK Ivana pl. Zajca, kao vanjski dio postava „Kazališno novo ruho“, predstavili su intendant Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević. Naglasivši kako je postavljeno božićno drvce, u skladu s osnovnom idejom cijelog postava, reciklirani materijal odnosno korišteno je u predstavi „Hrvatsko glumište“, najavili su da će tema sljedeće riječke kazališne sezone biti upravo „Reciklirani teatar“. U temu uvodi upravo ovaj projekt Dalibora Laginje koji pomoću korištenih (i odbačenih) elemenata stvara novu kreaciju.
više


Laginja-D_002.jpg
BOŽIĆNA INSTALACIJA DALIBORA LAGINJE
Božićna instalacija Dalibora Laginje na balkonu HNK Ivana pl. Zajca bit će predstavljena u ponedjeljak, 8. prosinca 2014. Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite u 18 sati ispred zgrade riječkog HNK-a.
Riječ je o nastavku projekta „Kazališno novo ruho“, odnosno postava u nastajanju tijekom kojeg  kazališni interijeri i balkon istodobno postaju i izložbenim prostorima.
više


hg1.jpg
IZ ZAGREBA RIJEKU GLEDATI
Na zagrebačkoj kulturnoj sceni popularno je, čini se, imati mišljenje o "Hrvatskom glumištu," novoj predstavi redatelja Olivera Frljića i dramaturga Marina Blaževića, a istu pritom ne pogledati. Stoga vas pozivamo da se iz Zagreba uputite prema Kvarneru i provjerite što i kako radimo u Rijeci.
više


  16.12. Pčelica Maja (18 sati)
  16.12. Zajc u Zajcu
  17.12. Pčelica Maja 
            (10 i 14 sati)
  18.12. Što znamo o Zajcu
            (17 i 19.30 sati)
  19.12. Svečana dodjela nagrada
  20.12. Orašar
  22.12. Orašar
  23.12. Orašar
  24.12. Najljepše božićne pjesme

  Tražilica

  Bilten2banner.jpg

  KAZALISNENOVINE-BANNER.jpg

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

  SPONZOR
  KAZALIŠNOG PROGRAMA 2014.   

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   perla-logo.jpg

   

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt
  RSS20