Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna
tri musketira_009.jpg
Dumasova „Tri mušketira“ kreću u avanturu u Budvu
Predstava Alexandra Dumasa „Tri mušketira“ u dramatizaciji i režiji Kokana Mladenovića 28. srpnja u 22 sata gostuje na Gradu teatru – Budva 2014, kultnom festivalu svečanosti i predstava na otvorenom u Budvi, gdje će se izvoditi ambijentalno između dvaju Crkava.
više


_MG_5050.jpg
Zatvorene jedanaeste Riječke ljetne noći, uz Nagradu Novog lista Zagrebačkom kvartetu te Nagradu publike Riječkoj filharmoniji i riječkim rokerima!
Jedanaesti po redu festival  Riječke ljetne noći zatvoren je 24. srpnja 2014. svečanom ceremonijom i dodjelom nagrada te izvedbom plesne predstave „Don Juan“  u Harteri, u koreografiji Maše Kolar i izvedbi plesača Bitef dens kompanije.
više


ZAGREBACKI_KVARTET-n.jpg
Ususret posljednjem koncertu na ovogodišnjem festivalu
Koncert Zagrebačkog kvarteta posljednji je u nizu ovogodišnjih festivalskih koncertnih bisera, a zakazan je za utorak, 22. srpnja s početkom u 21.30, u prostoru Velikog klaustra samostana na Trsatu. U sastavu Zagrebačkog kvarteta gudački su virtuozi Marin Maras i Davor Philips na violinama, Hrvoje Philips na violi te violončelist Martin Jordan.
više


donjuan-n.jpg
Don Juan ili zatočenik vlastitog nesputanog erosa
Plesna predstava „Don Juan“, nastala u koprodukciji Bitef teatra iz Beograda, Grada teatra – Budva, HNK Ivana pl. Zajca – festivala Riječke ljetne noći i nezavisne producentice Maša Kolar, drugi je premijerni naslov na ovogodišnjim Riječkim ljetnim noćima i, kako je najavljeno na konferenciji za novinare, bit će premijerno izvedena u srijedu, 23. srpnja s početkom u 21.30, u Harteri. Ista će predstava obilježiti i svečano zatvaranje ovogodišnjeg festivala, koje će se održati u četvrtak, 24. srpnja u 21.30, također u Harteri.
više


RI-LIT-n.JPG
Rilitovci poručuju Riječkim ljetnim noćima: „Dolazimo!“
Ovogodišnji, tradicionalni program Riječkih ljetnih noći „Pisci pod zvijezdama“ u ponedjeljak, 21. srpnja u 21.30 ugostit će Ri Lit – književnu skupinu trinaestoro riječkih autora okupljenih oko jedne zajedničke, manifestne ideje: „Zaboravite neutralne i samozatajne autore koji čame kod kuće pod žutim svjetlom 40-vatne lampe i pišu svoje memoare s tendencijom da ih nikada ne objave! Dolazimo neupitno samouvjereni, s puno kontroverzi u nama samima, s ciljem da publici odagnamo dvojbu o opstojnosti knjiga i naše književnosti.“ (Vlado Simcich Vava)
više


mirandolina-n2.jpg
Još jedna s nestrpljenjem iščekivana ambijentalna uspješnica Riječkih ljetnih noći!
„Gostioničarka Mirandolina“ Carla Goldonija naslov je u režiji Juga Radivojevića nastao u koprodukciji HNK Ivana pl. Zajca i festivala Grad teatar Budva, koji je još 2012. premijerno obogatio Riječke ljetne noći, a na festivalskom programu je i ovo ljeto, i to u ponedjeljak i utorak, 21. i 22. srpnja, u Ulici Šime Ljubića, ispred konobe „La Grotta“ u riječkom Starom gradu s početkom u 21.30 sati.
više


kafka-n3.jpg
I ove Riječke ljetne noći „Kafka projectom“ prelaze granice
„Kafka project: frontiere/granice/meje/grens/borders...“ predstava je glasovite nizozemske redateljice, koreografkinje, performerice, plesačice i glumice Karine Holla koja se tijekom svoje bogate tridesetogodišnje međunarodne karijere posvetila i fizičkom eksperimentalnom kazalištu. Jedan je od takvih plodova ova predstava Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca koja će još jedno festivalsko ljeto govoriti o pomicanju granica, i to u četvrtak i petak, 17. i 18. srpnja s početkom u 21 i 30, u za to idealnom ambijentu bivše riječke tvornice papira Hartere.
više


jazz-n.jpg
Hitovi legendarne švedske grupe ABBA u jazz obradama na Riječkim ljetnim noćima!
„Ultimate ABBA“, koncert Jazz orkestra HRT-a na čijem će se programu pod ravanjem Saše Nestorovića i uz solistički nastup švedskog trubačkog maga Lassea Lindgrena naći hitovi legendarne švedske grupe ABBA u jazz obradama povodom 40. godišnjice njihovog planetarnog uspjeha, na festivalskom je programu 17. srpnja, a održat će se u 21.30 u ambijentu Perivoja Gospe Trsatske.
više


mocgitare-n3.jpg
Moć gitare u znaku jazza
Jazz koncert „Moć gitare“ ekskluzivna je autorska produkcija za festival Riječke ljetne noći, nastala u suradnji s Hrvatskom glazbenom unijom, a njen je glazbeni producent Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša te najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Program na kojem će biti isključivo autorske skladbe triju gitarista – Elvisa Stanića, Davora Jurkovića – Charlieja i Zorana Majstorovića, od kojih su neke napisane posebno za ovu prigodu, bit će izveden 15. srpnja na lokalitetu Principija u Starom gradu, s početkom u 21 i 30 sati.
više


Mirisi-n.jpg
„Mirisi, zlato i tamjan“ ili legenda Riječkih ljetnih noći
Režijom Novakog romana „Mirisi, zlato i tamjan“, kultnog djela suvremene hrvatske književnosti, još se 2005. godine istaknuti hrvatski filmski redatelj Vinko Brešan dokazao i kao jednako uspješan u kazališnom svijetu. Otada je ova kazališna hit prestava, sa scenom uronjenom u more, postala simbolom Riječkih ljetnih noći a nakon jedne godine pauze vraća se na festivalski program po osmi put, u ambijent Portića na Kantridi. Predstava će se, zbog nemogućnosti izvedbe u najavljenim terminima 16. i 17. srpnja , održati u ponedjeljak i utorak, 14. i 15. srpnja s početkom u 21.30.
više


Otkazuje se predstava „Veliki manevri u tijesnim ulicama“ zbog smrtnog slučaja
Zbog smrti majke jednog od glumaca, HNK u Šibeniku otkazao je izvedbu svoje predstave „Veliki manevri u tijesnim ulicama“, koja je trebala biti održana u ponedjeljak, 14. srpnja na festivalu Riječke ljetne noći.
 
Obavještavamo cijenjene posjetitelje da ulaznice mogu zamijeniti za drugi program, ili zatražiti povrat novca na blagajni Kazališta.
 
Zahvaljujemo na razumijevanju.
print Print

 
Notti--n.jpg
Jedna rimska ljetna noć
Predstava Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca, melodrama višestruko nagrađivanog suvremenog italoameričkog autora Franca D'Alessandra „Notti romane/Rimske noći“ u režiji Edvina Liverića, premijerno izvedena u HNK Ivana pl. Zajca 17. listopada 2013, prvi put će se izvesti na Riječkim ljetnim noćima, i to u subotu, 12. srpnja s početkom u 21 i 30, na prostoru novootkrivene ljetne pozornice – Principija. Predstava se izvodi s titlovima na hrvatskom jeziku.
više


rucner-n.jpg
Festivalski koncerti i dalje ostavljaju publiku „bez daha“
Gudački kvartet Rucner „uspješno je održao koncert u klaustru samostana na Trsatu, u okviru festivala Riječke ljetne noći“, 7 srpnja. „Glazbena etno kutijica“, kako je koncert i nosio naziv, ponudila je vrlo zanimljiv i za širu publiku atraktivan program“, izvještava Gloria Fabijanić Jelović za Hrvatski radio – Radio Rijeku. „Ispod šarenog poklopca izviralo je bogato narodno glazbeno stvaralaštvo na kojem su vrsni hrvatski autori ispisivali nove notne partiture, a publika je prepoznavala vječne izvorne narodne napjeve odjevene u klasično ruho.“
više


duet.jpg
Jesmo li istinski slobodni?
Plesna predstava Umjetničke organizacije Koreokroj "Zovem se Nitko", koju je na glazbu suvremenog hrvatskog skladatelja Frana Đurovića koreografirao Massimiliano Volpini, gostuje na festivalu Riječke ljetne noći u petak, 11. srpnja, u Harteri. U predstavi nastaloj u koprodukciji Muzičkog biennala Zagreb i HNK Varaždin i praizvedenoj 11. srpnja 2011, mladi hrvatski plesači Dina Ekštajn, Ida Jolić, Zvonimir Kvesić, Irena Mikec i Petra Valentić, na scenu donose igru moći koju ljudi imaju nad drugim ljudima, i put neuravnotežene duhovnosti jedne društvene grupe vođene karizmatičnim pojedincem. Pored navedih, autorskom timu pridružuju se dramaturginja Irena Čurlik te scenograf i oblikovatelj svjetla Slaven Edvin Bot.
više


„Mirisi, zlato i tamjan“ u novim terminima: 14. i 15. srpnja!
Zbog nemogućnosti izvedbi predstave „Mirisi, zlato i tamjan“ na portiću na Kantridi, gdje se na stadionu igra utakmica pretkola Europske lige, u najavljenim termina 16. i 17. srpnja 2014., predstava će se, u okviru festivala Riječke ljetne noći, izvoditi dva dana ranije odnosno 14. i 15. srpnja s početkom u 21.30 sati.
Obavještavamo cijenjene posjetitelje koji su kupili ulaznice da će one od 16. srpnja vrijediti za izvedbu 14. srpnja, a ulaznica kupljene za 17. srpnja  vrijedit će za izvedbu 15. srpnja. Ukoliko im ne odgovaraju termini, posjetitelji mogu zamijeniti ulaznice ili dobiti povrat novaca na blagajni Kazališta.

Zahvaljujemo na razumijevanju.
print Print

 
Don-Quijote-n.jpg
„Premijerna publika ispratila je predstavu dugim pljeskom i povicima odobravanja“
Da „zanimljivo aktualizirana predstava otvara brojna društvena pitanja“ primjećuje Tatjana Sandalj u kritici za Hrvatski radio – Radio Rijeku nakon održane premijere Cervantesovog „Don Quijotea“, predstave u režiji Kokana Mladenovića koja je otkrila još jednu ambijentalnu lokaciju u okviru Riječkih ljetnih noći – Principij, Arheološki park u riječkom starom gradu, a koju je publika ispratila dugim pljeskom i uzvicima oduševljenja.
više


Rokeri-i-Filharmonija_n.jpg
Hartera se sprema za još jednu "riječku ljetnu noć za pamćenje"!
"Riječka filharmonija i riječki rokeri" ime je koncerta koji će se održati i ove godine u okviru Riječkih ljetnih noći, u četvrtak, 10. srpnja s početkom u 21 i 30, u Harteri. Da "rock filharmonija" više nije antitetičan pojam zaslužni su vrsni glazbenici Riječke filharmonije i vokalni solisti riječke rock scene -  Damir Urban, frontmen riječke grupe LET 3 Zoran Prodanović - Prlja, frontmen i pjevač grupe Grad Dean Škaljac te bivši pjevač grupa Jersey, Divlje jagode i Aqua Žanil Tataj Žak, koji su pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića, u aranžmanu Olje Dešića, i uz sudjelovanje riječkog zbora Jeka Primorja prošle godine u bivšoj riječkoj tvornici papira održali koncert naizgled neodrživog, na opći ushit publike.
više


mrdua6-n.jpg
„Mrduša na Riječkim ljetnim noćima: kontinuitet primitivnog mentaliteta“
Naslov je to osvrta Kim Cuculić objavljenog u Novom listu, na novu kazališnu inscenaciju Brešanove komedije „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, nastalu u Satiričkom kazalištu „Kerempuh“ u režiji autorova sina,Vinka Brešana, a izvedenu u okviru Riječkih ljetnih noći u HNK-u Ivana pl. Zajca 2. i 3. srpnja.
više


Cavaleria_n.jpg
Sjajna zvijezda Riječkih ljetnih noći - "Cavalleria Rusticana"
Veristička opera Pietra Mascagnija "Cavalleria Rusticana", koja je pod dirigentskim vodstvom Nade Matošević Orešković i u režiji Ozrena Prohića zasjala na Riječkim ljetnim noćima 2010, i ovo je festivalsko ljeto na programu, i to u srijedu, 9. srpnja s početkom u 21 i 30, tradicionalno na Trgu Grivica, ispred Katedrale sv. Vida, prostoru s idealnom akustikom za uprizoriti priču koja se događa na jednom sicilijanskom trgu u jedno uskršnje jutro.
više


sax-n.jpg
Na koncertu „Saksofon & klavir“ „publika je oduševljenim pljeskom izmamila još dva efektna dodatka“
O dojmovima s koncerta „Saksofon & klavir“ u izvedbi dua Mravunac – Fabijanić održanog  u prostoru Velikog klaustra samostana na Trsatu u skopu Riječkih ljetnih noći, u vrlo pohvalnim tonovima izvjestila je novinarka i kritičarka Hrvatskog radija – Radija Rijeke Gloria Fabijanić Jelović:
više


slika-kvarteta-sa-Ivanom.jpg
Gudački kvarter Rucner otvara glazbenu etno kutijicu
Koncert Gudačkog kvarteta Rucner u okviru festivala Riječke ljetne noći na programu je u ponedjeljak, 7. srpnja, s početkom u 21 i 30, a održat će se u prostoru Velikog klaustara samostana na Trsatu. Ovih četvero vrsnih glazbenika predstavit će nam se vrlo zanimljivim glazbenim programom pod nazivom „Glazbena etno kutijica“.
više


rf-stravinski-n.jpg
Koncert Riječke filharmonije "na jednom dahu"
Riječka filharmonija, koja je svoju publiku Riječkih ljetnih noći osvojila još nezaboravnim koncertima u bivšoj tvornici Torpedo, ovo će nam se festivalsko ljeto predstaviti nečim novim – koncertom pod nazivom „Stravinski i Mozart na jednom dahu“, na čijem će se programu naći upravo djela za - puhače! Koncertom koji će se održati 4. srpnja u 21 i 30, u ambijentu bivše tvornice papira Hartere, ravnat će maestra Nada Matošević Orešković.
više


rljn1-n.jpg
Dobrodošli na još jedne Riječke ljetnje noći!
U utorak, 1. srpnja, riječka je publika pratila jedanaesto po redu otvarenje festivala Riječkih ljetnih noći, koje je, kao što je već postala tradicija svake godine, osvojilo središte grada. Na različitim punktovima moglo se naići na razne zabavne programe, kao onaj plesne grupe „Flame“ ispred ulaza u Središnji odjel Gradske knjižnice Rijeka, nastup žonglerske skupine „Red Rays” na Korzu te nastup Academie de Capoeira ispred Gradske vijećnice Rijeka, ili pak zabavljače na štulama koji su nenametljivo šetali preko Korza i ulice Ante Starčevića, na opće zadovoljstvo prolaznika koji su impresivne kretnje pratili svojim fotoaparatima. Zanimljiv engleski „štih“ davao i je stari crni engleski auto izložen ispred Radio Rijeke u sklopu promocije britanskog piva Carling, u kojem su posjetitelji imali prilike uživati po promotivnim cijenama.
više


Kurva_050.jpg
Predstava „Kurva“ i dalje osvaja pozornice
Hit predstava Hrvatske drame, monodrama „Kurva“, nastala dramatizacijom knjige Vedrane Rudan “Kad je žena kurva/Kad je muškarac peder”, u adaptaciji i režiji Zijaha Sokolovića te izvedbi dramske prvakinje riječkog HNK Olivere Baljak gostovat će u Bihaću u srijedu, 2. srpnja s početkom u 21 sati, na sceni Kulturnog centra u okviru “Bihaćkog ljeta 2014″, tradicionalnog festivala scensko-kazališne umjetnosti. Nakon toga predstava se vraća u Hrvatsku, te gostuje u Koprivnici, u subotu, 5. srpnja u 21 sat, u atriju Doma mladih u sklopu već tradicionalnog "Ljeta u Ludens teatru".
više


donquijotepress_001.jpg
„Don Quijote“ ili stara borba protiv novih vjetrenjača
Cervantesov klasik „Don Quijote“, centralno događanje na Riječkim ljetnim noćima, predstava je u režiji i dramatizaciji Kokana Mladenovića za čiju su izvedbu svoje snage ujednile sve grane Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Predstava će se izvoditi ambijentalno na Principiju - arheološkom parku u Starom gradu s početkom u 21 i 30 – pretpremijera je zakazana za petak, 4. srpnja, premijera će uslijediti idući dan, 5. srpnja, dok će reprize biti 7, 8, 10. i 11. srpnja.
više


kafka-n2.jpg
„Veliki uspjeh Talijanske drame riječkog kazališta“, ali i riječke Opere!
Da je „dugim pljeskom rimska publika pozdravila izvedbu djela „Kafka project: frontiere/granice/meje/grens/borders“ Talijanske drame Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke“, izvjestio je Silvije Tomašević za Večernji list. Naime, Talijanska drama prvi je puta gostovala u Rimu, povodom Dana državnosti,  s predstavom „Kafka project“ redateljice Karine Holla, i to u dvorani Dei Piceni muzejskog kompleksa San Salvatore in Lauro u Rimu, 26. i 27. lipnja.
više


mrdusa-n.jpg
„Biti il' ne biti“ odnosno „ jedna onako tipično naša, balkanska, hajdučka alternativa“
Na repertoaru festivala Riječkih ljetnih noći 2. i 3. srpnja s početkom u 21 sat, u HNK Ivana pl. Zajca, naći će se komedija „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, velika uspješnica Satiričkog kazališta „Kerempuh“ i dobitnica nedavne Nagrade Dana Satire za najbolju predstavu u cjelini, u potpisu ne samo jednog, već dva Brešana!  Jedan od najznačajnijih hrvatskih dramskih pisaca u posljednja tri desetljeća, Ivo Brešan, stvorio je hrvatsku inačicu engleskog klasika, u kojoj se slavni stihovi, odbacivši „onu staru Šekspirovu subjektivističku dilemu“ pretvaraju u komične psovke i ojkanje, pa cijela predstava završava u podivljanom, bezumnom kolu, toli „daleko od Šekspira, da on može sasvim mirno u grobu spavati“.
više


genesis-n.jpg
Otvaranje jedanaestih po redu Riječkih ljetnih noći
U utorak, 1. srpnja 2014. bit će svečano otvorene Riječke ljetne noći, a prigoda je to za koju je planirano više programa. U atriju HNK Ivana pl. Zajca, s početkom u 20 i 30, bit će održano otvorenje izložbe fotografija i promocija fotomonografije autora Voljena Grbca, opernog pjevača čija se svestranost očituje i u umjetničkoj fotografiji. Izložba pod naslovom „San Riječkih ljetnih noći“ umjetnički je „hommage“ Riječkim ljetnim noćima, a gosti će imati prilike prisjetiti se vrhunaca prošlogodišnjeg festivala kroz crno-bijeli svijet Grbčeva objektiva, koji nerijetko zalazi i u „backstage“.
više


okretaj-zavrtnja-n.jpg
Opera "The turn of the screw / Okretaj zavrtnja" gostuje u zagrebačkom HNK-u
Operna predstava "The Turn of the Screw / Okretaj zavrtnja" Benjamina Brittena nastala u koprodukciji riječkog HNK Ivana pl. Zajca i šibenskog HNK gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu gdje će biti izvedena u ponedjeljak, 23. lipnja 2014. s početkom u 19.30 sati.
više


_MG_3657.jpg
Rijeko, pozor(nice)!
Na konferenciji za novinare intendantica HNK Ivana pl. Zajca Nada Matošević Orešković i članovi umjetničkog vodstva Festivala, ravnatelj Hrvatske drame Damir Orlić, ravnateljica Talijanske drame Laura Marchig, v.d. ravnatelja Opere HNK Igor Vlajnić te ravnatelj Baleta Ronald Savković predstavili su program jedanestih po redu Riječkih ljetnih noći, koje će početi 1., a trajati sve do 24. srpnja.
više


notti-romane-n.jpg
Dani Talijanske drame u Rimu
Ansambl Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca će krajem svibnja i tijekom lipnja gostovati u Rimu. Riječ je o programu „Dani Talijanske drame u Rimu“ što je organiziran na poziv tamošnjeg Veleposlanstva Republike Hrvatske, a prezentirat će predstave i događanja posvećena kazališnoj instituciji talijanske manjine u Hrvatskoj.
više


  Tražilica

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  KNJIZICABANNER.gif

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  FACEBOOK-HNK2.png

  newsletter.png 

  Hrvatsko narodno kazalište
  Ivana pl. Zajca Rijeka

  Tjedne i mjesečne obavijesti 
  putem e-maila

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

  SPONZOR
  KAZALIŠNOG PROGRAMA 2014.   

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


  SLUŽBENI PRIJEVOZNIK SEZONE

   

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

  Teklic-web.jpg

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt
  RSS20