Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna
Mrvice.jpg
„MRVICE IZ DNEVNOG BORAVKA“ GOSTUJU NA SCENI „ZAJCA“
U HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 28. siječnja 2015. gostuje zagrebačko Gradsko kazališta Žar ptica s predstavom za djecu Mrvice iz dnevnog boravka“, a na programu su dvije izvedbe predstave, u 12.00 i u 19.30 sati.  Predstava je nastala prema istoimenom romanu poznate spisateljice knjiga za djecu Sanje Pilić.
Priču o jednoj neobičnoj, iako na prvi pogled običnoj obitelji, na pozornicu je postavila, odnosno, režila je Franka Perković, dok dramatizaciju potpisuje Marijana Nola.
Scenografiju ove predstave izradio je Ivo Knezović, a kostimografiju potpisuje Barbara Bourek.
više


BarokBalet_008.jpg
PONOVNO SE PLEŠE „BAROK BALET“
Plesna predstava „BAROK BALET: Dozvoli mi da plačem“  ponovno se pleše na na sceni HNK Ivana pl. Zajca 23.,  24., 26. i 27. siječnja 2015. u 19.30 sati.

Vrijeme početaka baroka jedno je od onih jedinstvenih razdoblja u povijesti kada kultura doživljava značajne promjene. Barokna je kompozicija nestalna i uzbudljiva, a u gledatelju evocira snažne dojmove i osjećaje.
više


IMG_2765.jpg
PRIOPĆENJE DRAMATURGA I REDATELJA PREDSTAVE «HRVATSKO GLUMIŠTE», MARINA BLAŽEVIĆA I OLIVERA FRLJIĆA, RAVNATELJA OPERE I INTENDANTA HNK IVANA PL. ZAJCA U RIJECI

«U ime kazališta»
 
Pozdravljamo svaku argumentiranu kritiku našeg rada, pozdravljamo svaku akciju protiv našeg djelovanja koja ne ugrožava naše zaposlenike i našu publiku, pozdravljamo svaku inicijativu za legalnu smjenu nove uprave HNK u Rijeci, zahvaljujemo na svakoj riječi i pjesmi molitve za spas naših duša. Tkogod želi – zna koja je demokratska procedura za smjenu uprave bilo koje javne ustanove. Tkogod želi – može organizirati molitvene obrede i u zgradi kazališta. Tkogod želi – može gađati glumce «jajima i pomidorima», a posebno bi nam bilo drago da se u tako artikuliranu raspravu uključi sveučilišna profesorica Snježana Banović, koja je putem facebooka podržala takvu inicijativu.
više


The-Demolition.jpg
„RUŠENJE EIFFELOVOG TORNJA“ U RIJECI!

Upravo u trenutku kada svijet snažno potresaju teroristički napadi u Parizu i kada se jedan dio javnosti okreće protiv islamskog svijeta dok drugi za spomenuto krvoproliće okrivljuje geopolitičke strategije vladajućih elita, u Rijeku stiže predstava “Rušenje Eiffelovog tornja” kontroverznog dramskog pisca Jetona Neziraja. U suradnji s  udrugom Drugo more i riječkim HNK Ivana pl. Zajca, gostuje u srijedu, 21. siječnja 2015. s početkom u 19.30 sati na sceni Zajc na Sušaku (u HKD-u na Sušaku).
više


Pinocchio-prima_002.jpg
USPJEŠNI „PINOCCHIO...“: ČAROBNA IGRA BOJA, RIJEČI I GLAZBE
„Jedna potpuno nova priča obučena u prepravljeno ruho poznate dječje priče o Pinocchiju koju znaju sve generacije, pa i ove današnje. Priča koja je dobila suvremenu nadsuknju, vrlo veselu, istinitu, razigranu, razumljivu današnjim mladim naraštajima. Čarobna je ta igra boja, riječi i glazbe, ta iskričava vedrina kojom odiše rasplesani glumački ansambl.“
Tako je o sinoćnjoj premijeri predstave, glazbene bajke za djecu i odrasle „E se invece di Pinocchio..“ / „A kada bi umjesto Pinocchija…“ Elvije Nacinovich u izvedbi ansambla Talijanske drame koja je doista oduševila male, ali i velike, izvijestila Gloria Fabijanić Jelović s Hrvatskog radija – Radio Rijeke.
više


rasprodano5.jpg
ZAJC JE HOT, PARDON - HIT!

U hladnom siječnju HNK Ivana pl. Zajca je hot, pardon - hit! Rasprodano je više od deset ovomjesečnih predstava, počevši s izvedbama Orašara i Turbofolka, a već sredinom mjeseca planule su i gotovo sve karte za reprize „Hrvatskog glumišta“ te novu predstavu „Vincent“
više


Pinocchio_098.jpg
PINOCCHIO ELVIE NACINOVICH ILI KADA JE LAŽ UMJETNOST, A ISTINA HENDIKEP
Prvakinja Talijanske drame Elvia Nacinovich, inspirirana djelom Carla Collodija napisala je i na scenu postavila svoju viziju Pinocchija, a suvremena varijanta ovog klasika dječje književnosti što ju potpisuje kao autorica, redateljica i dramaturginja te u njoj tumači dvije uloge, glazbena bajka „E se invece di Pinocchio..“ („A kada bi umjesto Pinokija...“) bit će, u izvedbi cjelokupnog ansambla  Talijanske drame, premijerno prikazana u četvrtak, 15. siječnja 2015. na sceni Zajc na Sušaku (HKD na Sušaku) s početkom u 19.30 sati. 

više


Kazaliste-narodu010-(5).jpg
HNK RIJEKA OTVARA NATJEČAJ ZA MLADE KAZALIŠNE AUTORE
HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, redatelj Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević, pozivaju mlade autorice i autore do 30 godina (dramaturge, redatelje, glumce) da predlože kazališne projekte, dramske ili postdramske, za sezonu 2015/16. Hrvatske drame. Odabrani projekti – najviše dva – bit će realizirani u svim neophodnim uvjetima profesionalne produkcije. Za svaki od dva projekta predviđen je limit troškova do 70.000 kuna.
više


  23.01. Barok balet
  24.01. Barok balet
  26.01. Barok balet
  27.01. Barok balet
  28.01. Mrvice iz dnevnog boravka
             (12 i 19,30 sati)
  29.01. Opera u foyeru
  29.01. Vincent
             (HKD na Sušaku)
  30.01. Vincent
             (HKD na Sušaku)
  31.01. Vincent
             (HKD na Sušaku)
  31.01. Gala koncert Kristine Kolar

  Tražilica

  Bilten2banner.jpg

  KAZALISNENOVINE-BANNER.jpg

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

  POKROVITELJ SVEČANE OBNOVE
  OPERE LA TRAVIATA
  HEP_logo-web.jpg
   

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   perla-logo.jpg

   

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt
  RSS20