Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna
OBAVIJEST

Obavještavamo posjetitelje koji su kupili ulaznicu za pretpremijernu izvedbu “Životinjske farme” u subotu, 28. ožujka, da, na blagajni kazališta, ulaznice mogu zamijeniti za jednu od sljedećih izvedbi predstave (30. i 31. ožujka te 1. i 2. travnja).
Za pretplatnički ciklus VP bit će osiguran alternativni termin izvedbe predstave u svibnju.
print Print

 
IMG_9679.jpg
„ŽIVOTINJSKA FARMA“ U REŽIJI ANDRÁSA URBÁNA

Predstava „Životinjska farma“ prema romanu Georgea Orwella u adaptaciji Nataše Antulov i Andrása Urbána, koji potpisuje režiju i scenografiju predstave,  premijerno je na programu  HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak, 30. ožujka 2015. u 19.30 sati u izvedbi ansambla Hrvatske drame.
Kako je kazao na konferenciji za novinare, intendant i v.d. ravnatelja Hrvatske drame Oliver Frljić pozvao je  jednog od najzanimljivijih i najnagrađivanjih redatelja u regiji zbog, u prvom redu, njegove kazališne poetike i načina rada s glumcima, te društvenog angažmana.
više


stabat-mater.jpg
STABAT MATER A. DVOŘÁKA U KATEDRALI SV. VIDA

I ove godine povodom Velikog tjedna orkestar, zbor i solisti riječke Opere HNK Ivana pl. Zajca priređuju svečani koncert.  U utorak, 31. ožujka 2015. u 19:30 sati u riječkoj prvostolnici, Katedrali sv. Vida biti će izvedena Stabat Mater Op. 58 Antonina Dvořáka. Izvedbom će ravnati dirigentica Nada Matošević Orešković dok će solistički nastupiti sopranistica Olga Kaminska, mezzosopranistica Nataša Jović Trivića, tenor Sergej Kiselev te bas Slavko Sekulić.
više


IMG_9618.jpg
„CARMEN“ I DALJE NEODOLJIVA

Carmen“ Opernog studija Drama u operi i dalje osvaja riječku publiku. Izvedba 25. ožujka je rasprodana, no u travnju nas očekuju još dvije, posljednje ovosezonske  izvedbe i to 1. i 3. travnja 2015. s početkom u 19:30 sati na sceni „Zajc na Sušaku“ ( u HKD-u  na Sušaku).
više


IMG_6985.jpg
„ LE QUINTE DELLA VITA /KULISE ŽIVOTA“, MONODRAMA ROSANNE BUBOLA
Monodrama "Le quinte della vita / Kulise života" autorice Rosanne Bubole, glumice Taljanske drame koja će ju i izvesti premijerno je na programu HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 25. ožujka 2015. u foyeru kazališta.

više


balet.jpg
UMJETNICI RIJEČKOG „ZAJCA“ PRIDRUŽUJU SE OBILJEŽAVANJU DANA DOWN SINDROMA I DANA NARCISA

Umjetnice i umjetnici riječkog HNK Ivana pl. Zajca pridružit će se u subotu, 21. ožujka 2015. obilježavanju Svjetskog dana Down sindroma te Dan narcisa, odnosno dana borbe protiv raka dojke na riječkom Korzu.
više


IMG_6623.jpg
NEZAPAMĆEN INTERES ZA GALA KONCERT DIANE HALLER I VILLEA MATVEJEFFA – U PRODAJI ULAZNICE ZA STAJAĆA MJESTA!

Gala koncert Diane Haller, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, što je na programu u subotu, 21. ožujka 2015. postaje glazbeni događaj stoljeća u riječkoj Operi – koncert koji je „zabranjeno“ propustiti. Zbog velikog zanimanja publike za debut operne zvijezde Diane Haller na kazališnoj sceni u njenom rodnome gradu, u prodaji su i ulaznice za stajaća mjesta, i to po prvi put u suvremenoj povijesti riječkog kazališta, barem otkad pamti i legendarna šefica propagande našeg kazališta, gospođa Loredana Gašparović. Od sjedećih mjesta preostalo je još samo nekoliko ulaznica za balkon i pomoćna mjesta u parteru i ložama
više


slika fb.jpg
KINO POBJEDA TRAŽI NAJANTIFA RAZRED U RIJECI I OKOLICI!!!

Srednjoškolac si i ne slušaš Thompsona? Sjajno! Time si se već djelomično kvalificirao za našu akciju NAJANTIFA RAZRED.
više


dhaller-plakat-web.jpg
RASPRODANE PREDSTAVE U OŽUJKU, ZA GALA KONCERT DIANE HALLER U PRODAJI I STAJAĆA MJESTA
Sudeći po stanju na blagajni, čini se da se kazališni program za ožujak iznimno svidio našoj publici.
Naime, sve ulaznice za predstavu „Zajedno“ bile su rasprodane kao i one za izvedbe predstave „Vincent“  18. i 19. ožujka, a od ponedjeljka, 16. ožujka na blagajni kazališta možete osigurati ulaznice za travanjske izvedbe „Vincenta“.
više


Onaj-pristojni_2.jpg
„ONAJ PRISTOJNI“ NA PROGRAMU KINA POBJEDA

Program Kina Pobjeda nastavlja se dokumentarnim filmom „Onaj pristojni (Der Anständige)“ redateljice Vanesse Lapa što će biti prikazan u petak, 20. ožujka 2015. u 19 sati u HNK Ivana pl. Zajca. Film je satkan od privatnih dnevničkih zapisa, pisama i fotografija Heinricha Himmlera i njegove obitelji, ljubavnice, prijatelja, te od manje poznatih ili nikad prikazanih restauriranih arhivskih snimki. Projekciji će prethoditi nastup zbora Opere „Zajca“, a redateljica će se publici obratiti u video poruci.
više


GP2015_viz800x600.jpg
GORANOVO PROLJEĆE U ZAJCU
U četvrtak, 19.ožujka 2015. u 12 sati Goranovo proljeće gostuje u foyeru HNK Ivana pl Zajca. U sklopu 52. Goranovog proljeća, tom će se prigodom predstaviti petero pisaca iz programa Versopolis; Kim Moore ( Velika Britnija), Luljeta Lleshanaku  (Albanija), Sigurbjörg Thrastardóttir  (Island), Gytis Norvilas  (Litva) i Linn Hansén  (Švedsla).
više


WP_001277.jpg
ODRŽAN OKRUGLI STOL DIPLOMIRANIH GLEDATELJA

U mjesecu ožujku održali smo prvi u nizu okruglih stolova Diplomiranih gledatelja, a tema rasprave bile su predstave koje su bile na repertoaru u mjesecu siječnju i veljači.
više


v1.jpg
VILLE MATVEJEFF GLAVNI GOST DIRIGENT I MUZIČKI SAVJETNIK!
Maestro Ville Matvejeff glavni je gost dirigent te muzički savjetnik Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca za sljedeće dvije kazališne sezone odnosno 2015/2016. te 2016/2017. Kako je kazao ravnatelj Opere Marin Blažević na konferenciji za novinare, jedna je to od niza novina što ih nova uprava riječkog HNK-a uvodi od svog dolaska u rujnu prošle godine, a što je već rezultiralo time da je pomlađeni orkestar riječke Opere trenutno jedan od najkompetentnijih orkestara u regiji. Naime, mladi finski dirigent Ville Matvejeff već je, od studenoga prošle godine, ravnao izvedbama triju koncerata u Rijeci oduševivši pritom i publiku i kritiku.
O svojoj iznimnoj suradnji s riječkim glazbenicima, maestro Ville Matvejeff je kazao kako je riječ o kemiji koja se spontano dogodila, o međusobnom prepoznavanju i razumijevanju pri zajedničkom umjetničkom radu u sjajnoj atmosferi te izazio čast zbog svog dvogodišnjeg angažmana u Rijeci pri čemu očekuje još više zajedničkog rada.
više


IMG_1752.jpg
DUNJA VEJZOVIĆ VRAĆA SE NA HRVATSKU OPERNU SCENU U RIJEČKOM „ZAJCU“!
Dunja Vejzović, svjetska operna primadona i jedna od najznačajnijih umjetničkih osobnosti koje je Hrvatska uopće dala svjetskoj glazbenoj kulturi, uskoro se u riječkom HNK Ivana pl. Zajca vraća na hrvatsku opernu scenu!
Svojim nastupima oduševljavala je publiku najpoznatijih opernih kuća, od Metropolitana, Bečke državne opere i Pariške opere do milanske Scale, a tijekom karijere ostvarila je dugogodišnju i plodonosnu suradnju sa slavnim maestrom Herbertom von Karajanom. Jedinstvena scenska izražajnost, snažna osobnost te iznimna ljepota i preciznost njenog glasa opčinila je i nekolicinu svjetski glasovitih redatelja poput Roberta Wilsona, Jurija Ljubimova ili Liliane Cavani. Nakon velikih zajedničkih projekata Robert Wilson, suvremeni kazališni mag, zapisao je:"Antigona je moja mitska junakinja. Moja junakinja iz života je Dunja Vejzović."
više


carmen-n.jpg
POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA TRAVANJSKE IZVEDBE „CARMEN“

Strastvena, neodoljiva „Carmen“ posve je  osvojila riječku publiku! Osim što su rasprodane sve izvedbe u veljači, i za one u ožujku ostala je još tek poneka ulaznica.
više


  27.03. Kulise života
  28.03. Životinjska farma
  30.03. Životinjska farma
  31.03. Životinjska farma
  31.03. Stabat Mater
             (katedrala sv. Vida)
  01.04. Carmen
            (scena HKD-a na Sušaku)
  01.04. Životinjska farma
  02.04. Životinjska farma
  03.04. Carmen
            (scena HKD-a na Sušaku)

  Tražilica

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

  GENERALNI SPONZOR GALA KONCERTA
  DIANE HALLER I
  SPONZOR KAZALIŠNOG PROGRAMA 2015. 

   ina.gif


  POKROVITELJ SVEČANE OBNOVE
  OPERE LA TRAVIATA

  HEP_logo-web.jpg

   

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   perla-logo.jpg

   

   

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt
  RSS20