Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna
loze.jpg
GOSPODINA PLAZONIĆA INTENDANT ČASTI
Iz ureda gospodina Željka Plazonića, potpredsjednika Skupštine Primorsko-goranske županije, dobili smo obavijest kako gospodin Plazonić ove godine neće platiti svoje ulaznice za večerašnji Koncert povodom blagdana Svih svetih.
više


KAZALIŠNI BILTEN


Povodom predstave "Hrvatskog glumište – u spomen na Hrvatskog Fausta Slobodana Šnajdera" redatelja Olivera Frljića i dramaturga Marina Blaževića, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka pokreće bilten Hrvatsko fašističko kazalište.

Prvi broj možete skinuti ovdje!
print Print

 
vlajnic2.jpg
KONCERT POVODOM SVIH SVETIH UZ FAURÉOV REQUIEM I HAYDNOVU TRAUER SIMFONIJU
Simfonija br. 44 poznatija pod nazivom Trauer (Žalost) Josepha Haydna te veličanstveni Requiem francuskog skladatelja Gabriela Fauréa bit će izvedeni u riječkom HNK Ivana pl. Zajca na tradicionalnom Koncertu uz blagdan Svih svetih pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića, u četvrtak, 30. listopada 2014. godine u 20.00 sati.
više


Kristina-i-Slavko.jpg
RIJEČKI OPERNI PJEVAČI ODUŠEVILI JAPANCE!
Solisti Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, riječka prvakinja, sopranistica Kristina Kolar u ulozi Aide i bas Slavko Sekulić kao Ramfis - nastupili su u Tokiju pred više od dvije tisuće gledatelja u tamošnjoj najprestižnijoj koncertnoj dvorani Bunkamura Orchard Halla.
više


photo 1.JPG
GOSTOVANJE U MEKSIKU KAO POČETAK SURADNJE DVA BALETNA ANSAMBLA
Na 42. međunarodnom festivalu "Cervantino" u Meksiku sudjeluje balet " Aleksandar" Narodnog pozorišta iz Beograda čiju koreografiju i režiju potpisuje ravnatelj Baleta Hrvatskog narodnog kazališta  Ivana pl. Zajca u Rijeci Ronald Savković, a u predstavi plešu i dva člana riječkog baletnog ansambla Martin Grainger i Svebor Zgurić.
više


hnk.jpg
ŠTO JE VIŠE LAŽI - TO STE NAM MILIJI I DRAŽI!
Tijekom protekla tri tjedna različitim se kanalima insinuira ili svjesno lažno informira javnost da riječki HNK Ivana pl. Zajca gubi publiku i otkazuje programe. Negativnu kampanju predvode inače – valjda – nespojivi akteri na kulturnoj i političkoj sceni, poput Slobodana Šnajdera i Snježane Banović (Novi list, Teatar.hr) s jedne, ili pak Nore Krstulović (putem vlastita umjetničkog projekta Teatar.hr) i predsjednika lokalnog HDZ-a Hrvoja Burića s – valjda – druge strane. Ne posustaje ni kuloarski aktivizam predstavnika ili poslušnika bivše uprave, no oni neka samo nastave djelovati u kazališnom podzemlju.
više


dg.jpg
JOŠ UVIJEK STIGNETE POSTATI DIPLOMIRANI GLEDATELJ: PRIJAVITE SE I DOĐITE NA SLJEDEĆI SUSRET U SUBOTU U PODNE!
HNK Ivana pl. Zajca Rijeka nastavlja s edukacijsko-kreativnim programom "Diplomirani gledatelj“, pilot-programom koji istražuje modele suradnje i komunikacije publike i umjetnika.
više


glumac4.jpg
„JA GLUMAC“: ZIMOVCI OSTVARUJU SVOJE SNOVE
Ja glumac“ novi je projekt riječkog Dramskog studija za djecu i mlade ZIM (Zajc i Malik – Mladi za mlade), a riječ je o autorskom projektu što ga potpisuju redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja Rebecca Agić. Kako je riječ o zapravo dvije predstave prema istom konceptu, tako će biti upriličene i dvije premijerne izvedbe: prva, ona starije grupe polaznika ZIM-a u ponedjeljak, 27. listopada, a druga, mlađe grupe ZIM-ovaca u utorak, 28. listopada, obje u HKD-u na Sušaku s početkom u 19.30 sati.

više


IMG_3473.jpg
MUZIČKA KOMEDIJA „LE FATICHE DI PSEUDOLUS“ / „PSEUDOLUSOVE MUKE“ ZA POČETAK SEZONE TALIJANSKE DRAME
Svojom prvom premijerom u sezoni, muzičkom komedijom „Le fatiche di Pseudolus“ / „Pseudolusove muke“ čija je premijerna izvedba na programu u subotu, 25. listopada 2014,  ansambl Talijanske drame vraća se najvećem komediografu starorimske književnosti Titu Makciju Plautu, a time, kako je naglasila ravnateljica Talijanske drame Leonora Surian, i svojoj publici.

više


IMG_3557.jpg
IZNIMAN USPJEH PRVOG KONCERTA U CIKLUSU „OPERA U FOYERU“
Ako je suditi po onoj da se „po jutru dan poznaje“, onda započeti koncertni ciklus „Opera u foyeru“ očekuje sjajna sezona. Naime, prvi u nizu koncerata ovog ciklusa održan u subotu, 18. listopada 2014. odnosno večer poznatih i popularnih arija  i dueta u izvedbi troje mladih riječkih opernih pjevača, sopranistice Vanje Zelčić, basa Darija Bercicha i tenora Marka Fortunata, uz pijanističku pratnju Ane Anconelli, s velikim je uspjehom održana u riječkom Kazalištu, u prepunom foyeru, a za koncert su se doista tražile „karte više“.
više


_MG_8481.jpg
PRIJAVITE SE I POSTANITE DIPLOMIRANI GLEDATELJ
HNK Ivana pl. Zajca Rijeka pokrenuo je edukacijsko-kreativni program "Diplomirani gledatelj." Radi se o pilot-programu koji istražuje modele suradnje i komunikacije publike i umjetnika. Program je besplatan i otvoren svim dobnim skupinama. Jedini preduvjet je ljubav prema kazalištu.
Ukratko, svatko tko ne želi zauvijek ostati običan gledatelj već bi htio vidjeti kako nastaje predstava, upoznati one koji je stvaraju, posjetiti radionice u kojima nastaju kostimi i scenografija; razgovarati s redateljem, dramaturzima i glumcima ili posjetiti otvorene probe, može postati diplomirani gledatelj.
više


fotografija-1.jpg
FLUMINENSIS CIVIS, AVE! AVE, CITTADINI DI FIUME!/FLUMINENSIS CIVIS, AVE! AVE, RIJEČANI!
Così saluta la famiglia romana di Senex con servi al seguito per le vie di Fiume.
Il cittadino romano (Bruno Nacinovich) e sua moglie Domina (Elvia Nacinovich), però, nulla possono contro l'inarrestabile voglia di libertà del loro schiavo Pseudolus (Giuseppe Nicodemo) -aiutato dal servo Hysterium (Rosanna Bubola)-, o contro la forza dell'amore che guida le azioni del loro amato figlio (Alessandro Maione) e della sua bella Philia (Elena Brumini).

Rimska obitelj Senex sa svojim slugama pozdravlja građane  na ulicama Rijeke: "Fiumensis civis, ave! Ave, Riječani!"
više


Laginja-D_002.jpg
„KAZALIŠNO NOVO RUHO“ U IZBORU DALIBORA LAGINJE
„Kazališno novo ruho“, postav u nastajanju autora Dalibora Laginje bit će otvoren za prve posjetitelje u ponedjeljak, 6. listopada 2014. u 18 sati na balkonu HNK Ivana pl. Zajca. Riječ je tek o početku procesa tijekom kojeg će kazališni interijeri i balkon biti oplemenjeni zanimljivim scenografskim i kostimografskim elementima iz kazališnog fundusa. Postav će se vremenom nadopunjavati i mijenjati da bi u konačnici poprimio oblik izložbe koja će predstaviti ostvarenja scenografa i kostimografa u riječkom kazalištu, a istodobno i rad samozatajnih majstora koji su ih izradili u kazališnim radionicama.
više


  Tražilica

  Bilten-banner.jpg
  nockazalista-banner.jpg

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

  SPONZOR
  KAZALIŠNOG PROGRAMA 2014.   

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt
  RSS20