Header Pocetna
HOMESEZONARepertoar HeaderULAZNICEO kazalištu INFORMACIJEPRESSRLJN
Vi ste ovdje: Početna
IMG_9679.jpg
„ŽIVOTINJSKA FARMA“ U REŽIJI ANDRÁSA URBÁNA

Predstava „Životinjska farma“ prema romanu Georgea Orwella u adaptaciji Nataše Antulov i Andrása Urbána, koji potpisuje režiju i scenografiju predstave,  premijerno je na programu  HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak, 30. ožujka 2015. u 19.30 sati u izvedbi ansambla Hrvatske drame.
Kako je kazao na konferenciji za novinare, intendant i v.d. ravnatelja Hrvatske drame Oliver Frljić pozvao je  jednog od najzanimljivijih i najnagrađivanjih redatelja u regiji zbog, u prvom redu, njegove kazališne poetike i načina rada s glumcima, te društvenog angažmana.
više


IMG_9618.jpg
„CARMEN“ I DALJE NEODOLJIVA

Carmen“ Opernog studija Drama u operi i dalje osvaja riječku publiku. Izvedba 25. ožujka je rasprodana, no u travnju nas očekuju još dvije, posljednje ovosezonske  izvedbe i to 1. i 3. travnja 2015. s početkom u 19:30 sati na sceni „Zajc na Sušaku“ ( u HKD-u  na Sušaku).
više


IMG_6985.jpg
„ LE QUINTE DELLA VITA /KULISE ŽIVOTA“, MONODRAMA ROSANNE BUBOLA
Monodrama "Le quinte della vita / Kulise života" autorice Rosanne Bubole, glumice Taljanske drame koja će ju i izvesti premijerno je na programu HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 25. ožujka 2015. u foyeru kazališta.

više


balet.jpg
UMJETNICI RIJEČKOG „ZAJCA“ PRIDRUŽUJU SE OBILJEŽAVANJU DANA DOWN SINDROMA I DANA NARCISA

Umjetnice i umjetnici riječkog HNK Ivana pl. Zajca pridružit će se u subotu, 21. ožujka 2015. obilježavanju Svjetskog dana Down sindroma te Dan narcisa, odnosno dana borbe protiv raka dojke na riječkom Korzu.
više


IMG_6623.jpg
NEZAPAMĆEN INTERES ZA GALA KONCERT DIANE HALLER I VILLEA MATVEJEFFA – U PRODAJI ULAZNICE ZA STAJAĆA MJESTA!

Gala koncert Diane Haller, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, što je na programu u subotu, 21. ožujka 2015. postaje glazbeni događaj stoljeća u riječkoj Operi – koncert koji je „zabranjeno“ propustiti. Zbog velikog zanimanja publike za debut operne zvijezde Diane Haller na kazališnoj sceni u njenom rodnome gradu, u prodaji su i ulaznice za stajaća mjesta, i to po prvi put u suvremenoj povijesti riječkog kazališta, barem otkad pamti i legendarna šefica propagande našeg kazališta, gospođa Loredana Gašparović. Od sjedećih mjesta preostalo je još samo nekoliko ulaznica za balkon i pomoćna mjesta u parteru i ložama
više


slika fb.jpg
KINO POBJEDA TRAŽI NAJANTIFA RAZRED U RIJECI I OKOLICI!!!

Srednjoškolac si i ne slušaš Thompsona? Sjajno! Time si se već djelomično kvalificirao za našu akciju NAJANTIFA RAZRED.
više


dhaller-plakat-web.jpg
RASPRODANE PREDSTAVE U OŽUJKU, ZA GALA KONCERT DIANE HALLER U PRODAJI I STAJAĆA MJESTA
Sudeći po stanju na blagajni, čini se da se kazališni program za ožujak iznimno svidio našoj publici.
Naime, sve ulaznice za predstavu „Zajedno“ bile su rasprodane kao i one za izvedbe predstave „Vincent“  18. i 19. ožujka, a od ponedjeljka, 16. ožujka na blagajni kazališta možete osigurati ulaznice za travanjske izvedbe „Vincenta“.
više


Onaj-pristojni_2.jpg
„ONAJ PRISTOJNI“ NA PROGRAMU KINA POBJEDA

Program Kina Pobjeda nastavlja se dokumentarnim filmom „Onaj pristojni (Der Anständige)“ redateljice Vanesse Lapa što će biti prikazan u petak, 20. ožujka 2015. u 19 sati u HNK Ivana pl. Zajca. Film je satkan od privatnih dnevničkih zapisa, pisama i fotografija Heinricha Himmlera i njegove obitelji, ljubavnice, prijatelja, te od manje poznatih ili nikad prikazanih restauriranih arhivskih snimki. Projekciji će prethoditi nastup zbora Opere „Zajca“, a redateljica će se publici obratiti u video poruci.
više


GP2015_viz800x600.jpg
GORANOVO PROLJEĆE U ZAJCU
U četvrtak, 19.ožujka 2015. u 12 sati Goranovo proljeće gostuje u foyeru HNK Ivana pl Zajca. U sklopu 52. Goranovog proljeća, tom će se prigodom predstaviti petero pisaca iz programa Versopolis; Kim Moore ( Velika Britnija), Luljeta Lleshanaku  (Albanija), Sigurbjörg Thrastardóttir  (Island), Gytis Norvilas  (Litva) i Linn Hansén  (Švedsla).
više


WP_001277.jpg
ODRŽAN OKRUGLI STOL DIPLOMIRANIH GLEDATELJA

U mjesecu ožujku održali smo prvi u nizu okruglih stolova Diplomiranih gledatelja, a tema rasprave bile su predstave koje su bile na repertoaru u mjesecu siječnju i veljači.
više


v1.jpg
VILLE MATVEJEFF GLAVNI GOST DIRIGENT I MUZIČKI SAVJETNIK!
Maestro Ville Matvejeff glavni je gost dirigent te muzički savjetnik Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca za sljedeće dvije kazališne sezone odnosno 2015/2016. te 2016/2017. Kako je kazao ravnatelj Opere Marin Blažević na konferenciji za novinare, jedna je to od niza novina što ih nova uprava riječkog HNK-a uvodi od svog dolaska u rujnu prošle godine, a što je već rezultiralo time da je pomlađeni orkestar riječke Opere trenutno jedan od najkompetentnijih orkestara u regiji. Naime, mladi finski dirigent Ville Matvejeff već je, od studenoga prošle godine, ravnao izvedbama triju koncerata u Rijeci oduševivši pritom i publiku i kritiku.
O svojoj iznimnoj suradnji s riječkim glazbenicima, maestro Ville Matvejeff je kazao kako je riječ o kemiji koja se spontano dogodila, o međusobnom prepoznavanju i razumijevanju pri zajedničkom umjetničkom radu u sjajnoj atmosferi te izazio čast zbog svog dvogodišnjeg angažmana u Rijeci pri čemu očekuje još više zajedničkog rada.
više


IMG_1752.jpg
DUNJA VEJZOVIĆ VRAĆA SE NA HRVATSKU OPERNU SCENU U RIJEČKOM „ZAJCU“!
Dunja Vejzović, svjetska operna primadona i jedna od najznačajnijih umjetničkih osobnosti koje je Hrvatska uopće dala svjetskoj glazbenoj kulturi, uskoro se u riječkom HNK Ivana pl. Zajca vraća na hrvatsku opernu scenu!
Svojim nastupima oduševljavala je publiku najpoznatijih opernih kuća, od Metropolitana, Bečke državne opere i Pariške opere do milanske Scale, a tijekom karijere ostvarila je dugogodišnju i plodonosnu suradnju sa slavnim maestrom Herbertom von Karajanom. Jedinstvena scenska izražajnost, snažna osobnost te iznimna ljepota i preciznost njenog glasa opčinila je i nekolicinu svjetski glasovitih redatelja poput Roberta Wilsona, Jurija Ljubimova ili Liliane Cavani. Nakon velikih zajedničkih projekata Robert Wilson, suvremeni kazališni mag, zapisao je:"Antigona je moja mitska junakinja. Moja junakinja iz života je Dunja Vejzović."
više


carmen-n.jpg
POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA TRAVANJSKE IZVEDBE „CARMEN“

Strastvena, neodoljiva „Carmen“ posve je  osvojila riječku publiku! Osim što su rasprodane sve izvedbe u veljači, i za one u ožujku ostala je još tek poneka ulaznica.
više


  24.03. Kurva
            (scena HKD-a na Sušaku)
  25.03. Kulise života
  25.03. Carmen
            (scena HKD-a na Sušaku)
  26.03. Kulise života
  27.03. Kulise života
  28.03. Životinjska farma
  30.03. Životinjska farma
  31.03. Životinjska farma
  31.03. Stabat Mater
             (katedrala sv. Vida)

  Tražilica

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

  Get Adobe Flash player

  facebookicon.gif newsicon.gif twittericon.gif instagramicon.gif youtubeicon.gif

  GENERALNI POKROVITELJ SEZONE

  zaba.jpg

  Sponzori Kazališta

  GENERALNI SPONZOR GALA KONCERTA
  DIANE HALLER I
  SPONZOR KAZALIŠNOG PROGRAMA 2015. 

   ina.gif


  POKROVITELJ SVEČANE OBNOVE
  OPERE LA TRAVIATA

  HEP_logo-web.jpg

   

  SLUŽBENA ŠMINKA
  SEZONE

  MaxFactor.gif

  DM-web.jpg


  GOLDENPOINt.gif


   perla-logo.jpg

   

   

  MEDIJSKI PARTNER SEZONE

  MEDIJSKI POKROVITELJ
  SEZONE


  europlakat2.jpg


  radioRijeka2.jpg

  novi-list2.jpg

  kanalR2.jpg

   

  rijeka-klik-logo.gif

   scena-hr.gif

  Copyright (c) 2008. HNK Ivan pl. Zajc :: Kontakt
  RSS20